POLITICA DE RETURNARE

Pentru a preveni orice fel de neintelegeri VA RUGAM CITITI CU ATENTIE SI URMATI INSTRUCTIUNILE DE MAI JOS:


Conform O.G. 34/2014 si Directivei UE, produsele achizitionate se pot returna numai in ambalajul original, nedeteriorat si in aceeasi stare in care au fost receptionate, nepurtate, fare semne de montare acolo unde este cazul (cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care le-au insotit), in termen de 14 zile calendaristice de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Sub nici o forma nu se accepta retur sau schimb pentru un produs achizitionat de mai mult de 14 zile calendaristice.


La impachetarea produselor se foloseste aceeasi forma de impachetare ca la primirea lor. Nu se lipeste sub nicio forma nimic direct pe ambalajul original al produsului. Acest fapt se considera deteriorare.

Dreptul de retur se pierde si daca produsul a fost depozitat sau intretinut defectuos, a suferit interventia unor persoane neautorizate  sau daca produsul a fost folosit in alte scopuri decat cele pentru care a fost construit (de exemplu utilizarea in conditii extreme, de concurs,in afara drumurilor publice, etc).

In cazul in care una sau mai multe componente ale produsului prezinta urme de uzura, zgarieturi, lovituri sau alte deficiente de natura externa, ne rezervam dreptul de a accepta returul cu scaderea contravalorii produsului deteriorat sau de a refuza returul.


EXCEPTIE DE LA REGULA DE MAI SUS FAC PIESELE SI ACCESORIILE DE TUNNING MOTO, CONSUMABILELE ( ULEI, PLACUTE DE FRANA, FILTRE ETC), PIESELE DE SCHIMB SI DE ORIGINE CARE NU SE RETURNEAZA SI NU SE SCHIMBA DECAT DACA PREZINTA UN DEFECT DE FABRICATIE DEMONSTRAT IN URMA MONTAJULUI IN SERVICE AUTORIZAT RAR!


Va recomandam sa verificati autorizarea RAR inaintea montarii AICI>>>


Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind orice fel de metoda de livrare are la dispozitie, de preferat un curier de incredere. Va rugam, nu expediati retururile folosind POSTA ROMANA !!!

Coletele trimise cu plata la livrare vor fi refuzate.

Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea cu un alt produs.

Daca doriti inlocuirea produsului va trebui sa suportati taxa de curierat pentru produsul inlocuit !!!

Daca 4riders.ro nu poate inlocui produsul cu unul conform, sau clientul a optat pentru returnarea contravalorii, aceasta se va restitui in cel mult 14 zile calendaristice de la data receptionarii produsului returnat de catre vanzator.Atentie, este obligatoriu sa completati FORMULARUL DE RETUR din josul paginii inainte de returnarea oricarui produs !!!!Daca se doreste inlocuirea cu alt produs, acesta va fi obligatoriu indicat prin denumire si caracteristici (marime, culoare, etc), eventual folosind un link al acestuia de pe site pentru o identificare corecta.

Daca doriti inlocuirea produsului va trebui sa suportati taxa de curierat pentru produsul inlocuit


Daca se doreste returnarea banilor, se va indica obligatoriu in scris in cadrul FORMULARULUI DE RETUR, contul si numele detinatorului de cont in care urmeaza sa se faca returul sumei.


Coletele retur se trimit la adresa Str. N.D.Cocea 27b, incinta FETRANS SA, sector 5, Bucuresti, ATTN SC Motorcycle Equipment and services SRL 0745339069


Definitia contractului de vanzare (art. 2, 5.): orice contract in temeiul caruia profesionistul transfera sau se angajeaza sa transfere proprietatea asupra unor produse catre consumator, iar consumatorul plateste sau se angajeaza sa plateasca pretul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atat produse, cat si servicii.
Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii automate de primire a acesteia.
Art. 12 mentioneaza ca exercitarea dreptului de retragere pune capat obligatiilor partilor contractuale. Pentru a returna produsele, e suficient sa ne informati de intentia dvs, trimitand  folosind formularul de retur disponibil mai jos, in termenul de 14 zile calendaristice mentionat anterior. Legea permite drept de retur doar pentru persoanele fizice. Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte.


Instructiuni completare formular retur:


Campul PRODUS - Trebuie sa contina toate elementele necesare identificarii produsului ( denumire, masura, culoare, etc)

Campul OBSERVATII - Daca se doreste inlocuirea produsului cu un altul, acesta din urma trebuie specificat clar cu marime, culoare si denumire sau alte caracteristici necesare identificarii clare ale acestuia.

Formularele incomplete nu vor fi procesate

Va multumim,